Kids Village: Opdat de kindjes tevree zijn

» Gepost door le aug 23, 2014 in Geen categorie | 0 reacties

Kids Village: Opdat de kindjes tevree zijn

Op zaterdag slaan Kidsgazette, VisitBrussels en haar partners de handen in elkaar voor Kidsvillage, een ruimte waar heel de familie terecht kan, opgedeeld in drie delen: een infostand in samenwerking met VisitBrussels, een collectieve fresco waar kinderen hun stad kunnen tekenen en culturele en creatieve animatie in samenwerking een aantal musea en culturele organisaties waar kinderen het aanbod van de hoofdstad vanuit hun leefwereld kunnen ontdekken Daarnaast wordt er een wedstrijd georganiseerd waarmee verschillende toegangstickets tot musea gewonnen kunnen worden.

Kidsgazette is een drietalige (NL, FR, EN) culturele agenda voor kinderen tussen 0 en 12 jaar die twee keer per jaar uitkomt en volledig gratis is. (De volgende editie wordt gepubliceerd in oktober). Ook vorig jaar namen ze deel aan het BCF: “Het vormde een uitgelezen kans om verschillende van onze partners samen te brengen en te tonen dat er wel degelijk een Brussels cultureel aanbod is voor kinderen”, zegt Carole Souville, stichtster van Kidsgazette.

“Naast de traditionele, maar daarom niet minder belangrijke infostands, zullen wij ook een ruimte van 300m2 ter onzer beschikking hebben waar kinderen en hun ouders verschillende activiteiten kunnen uitproberen. Zoals u al zei, zullen de kinderen de kans krijgen een fresco over Brussel te maken, meet e doen aan wedstrijden enzovoorts. Er zullen zelf filmworkshops zijn in samenwerking met Cinematek.”

[toont tevreden glimlach] “Het is echt een tof evenement. Vorig jaar is alles heel goed verlopen. Alle partners waren tevreden en wilden graag opnieuw deelnemen. Deze partners op éénzelfde plek samenbrengen was echt belangrijk.”

Het volledige programma van Kids Village, dat plaatsvindt op zaterdag 30 augustus van 10u tot 18u :

ANIMATIES (10:00 > 20:00)

> Bedenk je stad! Collectieve muurschildering, kidsgazette

> Belangrijke Europese monumenten, artistieke creaties, Tilt.

> Kruip in de huid van een koning of koningin en kijk naar het vogeltje! BELvue Museum.

> Wat is art brut? En hoe ontstaat kunst eigenlijk? Spelletjes rondom de tentoonstelling. Er was eens art brut…, art)&(marges museum.

EN NOG MEER…

> (11:00 > 13:00) Ontmoet de jonge schrijfster en illustratrice Anaïs Lambert en maak ansichtkaarten met daarop gras en vogels, Le Wolf.

> (11:00 > 13:00) Scoop of loep: bestudeer kranten van 100 jaar geleden, Koninklijke Bibliotheek van België.

> (14:00 > 17:00) Het paleis van de koning, maquettes maken, Coudenberg.

> (14:00 > 17:00) Creatieve workshop rondom Rubens, BOZAR.

> (15:00 > 17:00) Optische illusies, Museum voor Natuurwetenschappen.

> (17:00 > 19:00) Filosofische spelletjes voor kinderen, Philéas et Autobule.

> (17:00 > 19:00) Muzikale vorming en zang, Remua.

CINEMA

> Een filmhoekje voor liefhebbers van animatiefilms. Voorstellingen voor kinderen vanaf 5 jaar om 11.00, 12.30, 14.30, 16.30 en 18.30, CINEMATEK, in het kader van de programmatie Jonge Filmfans.

SPELPARCOURS

Klaar voor de start? Af In Brussel vind je…

In de stand van kidsgazette vind je allerlei aanwijzingen over de stad. Heb je alle vragen goed beantwoord? Laat je antwoorden dan zien bij de infostand en wie weet krijg je een verrassing.

vzw Bapeo asbl - Renbaanlaan 68 avenue de l'Hippodrome - Brussel 1050 Bruxelles - info@bapeo.be